Nyheter

Nyheter

Viktig info om nya schemat

NyheterPosted by Anna Wretling Wed, March 09, 2016 22:25:26
Hej alla!

Det händer mycket bakom kulisserna hos oss just nu! Ett nytt schema ska knåpas ihop, en elevföreställning ska planeras, en webshop ska fixas till och en ny dansskola ska byggas.

Eftersom vi till hösten växer i yta kan vi göra en hel del förändringar i schemat, i indelningar av grupper och vi kan även utöka vårt kursutbud ytterligare. Dessa förändringar kommer göra dansskolan till ett ännu bättre ställe för våra elever att hänga på. Hösten 2016 öppnar vi en helt ny dansskola, ni hänger väl på?

Redan nu kan vi presentera en hel del förändringar i vårt schema. Vi ber Er därför läsa igenom allt detta så kanske många av Era frågor blir besvarade redan här.

Vi kommer dela in klasserna efter detta:

N 1 = nybörjare första termin
N 2 = nybörjare andra termin (man blir alltså nybörjare i två terminer)
F 3 = fortsättning tredje termin
F 4 = fortsättning fjärde termin
F 5 = fortsättning femte termin
Medel/Avancerad = fortsättning sjätte termin och längre

Orsaken till varför man är nybörjare i två terminer, är att man då i lugn och ro kan få en möjlighet att lära känna dansen på sitt sätt. Inte alla känner sig redo att redan efter en termin gå med i en fortsättningsgrupp. Självklart blir undervisningen lite mer avancerad i N 2 än i N 1, men vi tror på konceptet skynda långsamt.

Åldersindelningen blir som vanligt i våra nybörjarkurser, men i övrigt så kommer åldersindelningen att följa gruppen. Dvs en grupp som varit 7-9 ett år, blir 8-10 året efter. På det sättet följs gruppen alltid åt och vi slipper problemet med att någon fyller i januari och en annan i december. Gruppen följs alltså alltid åt, eftersom alla i gruppen blir äldre.

Våra Mix It-grupper som dansar både Disco och Hiphop gör det i endast två terminer. Efter det delar vi upp det i antingen Disco eller Hiphop vid två olika tillfällen. Så då får man välja antingen det ena eller det andra. Eller båda, men då till en kostnad av två kursavgifter (se våra rabatter under fliken "kurser och priser"). Detta gör vi eftersom vi upplever att dansarna själva vill ha lite större utmaningar med lite mer avancerad undervisning. Detta hinner vi inte med när två danser ska läras ut och istället tröttnar dansarna och kanske avslutar sin danskarriär av helt fel anledning. Många av dansarna i Mix It har dessutom redan ett par terminer med sig i bagaget från Dancekids och Discokids.

Alla elever på dansskolan kommer att få separat info om vilken/vilka kurser som gäller för hösten 2016. Fråga gärna också om det är något som fortfarande är oklart.

Vi kan också presentera lite nyheter på kursutbudet hösten 2016:

- Stor & Liten är tillbaka! Från och med hösten så välkomnar vi även 2,5-åringar till oss. Här dansar barn och vuxna tillsammans varje lektion i korta, lätta och lekfulla danser.

- Vi kommer att starta upp en nybörjargrupp i Jazzdans, vilket vi tycker ska bli otroligt roligt.

- Nybörjarkursen i Modern dans blir från 12 år istället för från 14 år, för att även lite yngre dansare ska få en möjlighet att dansa Modern dans.

- På allmän begäran kommer vi ha det populära passet Dance to the Beat! två gånger i veckan. Dans/Träning för alla lite äldre nybörjare som också vill svänga på kroppen!

Vi är helt övertygade om att vi med dessa förändringar kommer få en ännu bättre kvalité på vår dansundervisning och detta är något vi har jobbat mot länge! Ända sen vi öppnade 2010, faktiskt!

Väl mött!

// Anna & Sandra

  • Comments(0)//nyheter.karlskogadc.se/#post110